Kosten en baten van de VvE - T&T Vastgoed en VvE Beheer

Kosten en baten van de VvE

Kosten en baten van de VvE – Inzicht geeft duidelijkheid

Kosten en baten van de VvE, wat hoort er wel en wat hoort er niet bij. Vaak lastig te beoordelen, voor wie er niet dagelijks mee te maken heeft. Omdat VvE beheerders dagelijks te maken hebben met de kosten en baten van de VvE, lichten wij het graag nader toe. T&T Vastgoed en VvE Beheer is gevestigd in Bergschenhoek, nabij Rotterdam, Den Haag, Dordrecht, Zoetermeer, Leiden en Gouda.

Waar kunt u wat vinden?

De kosten en baten van de VvE zijn beide niet vrijblijvend. Omdat er veel belang is bij het goed onderhouden van de opstallen van de Vereniging van Eigenaren, staan de kosten en de opbrengsten van de VvE expliciet omschreven. Allereerst in de wet, burgelijk wetboek, boek 5. Het modelreglement van Splitsing maakt hier onderdeel vanuit. Vervolgens schrijft de notaris de Akte van Splitsing (AvS), waarbij het modelreglement de basis vormt. De AvS omschrijft de kosten en baten heel helder. Vervolgens geeft de AvS aan wie waaraan meebetaalt. Een goede VvE beheerder begeleidt de VvE bij alle wetten en regelgeving. 

Welke kosten vallen onder de VvE?

Welke kosten van onder de VvE. Allereerst alle kosten om het gebouw dagelijks te kunnen onderhouden. Zoals schoonmaakkosten, liftonderhoud, verzekeringen, elektra algemene ruimten, VvE beheer en zaken zoals tuinonderhoud. Kortom alle kosten waarbij een gemeenschappelijk belang is en vermeld staan in de AvS. Vervolgens kosten voor de reservering groot onderhoud. Deze kosten worden jaarlijks afgeleid uit het Meer Jaren Onderhoud Plan (MJOP). Tenslotte kunnen er specifieke kosten zijn welke de notaris aanvullend heeft benoemd. T&T begeleidt u graag bij het opstarten van de VvE.

Welke baten kent de Vereniging van Eigenaars?

De andere kant van de medaille is een stuk eenvoudiger. Allereerst de ledenbijdragen. Iedere eigenaar draagt bij naar rato van zijn breukdeel.  Vervolgens kunnen er opbrengsten zijn zoals rentes van spaarrekeningen. Ten slotte kunnen er bijzondere baten zijn zoals opbrengsten van verhuur. Een voorbeeld hiervan is de plaatsing van een GSM mast op het dak van de VvE. De VvE Beheerders van T&T kennen een persoonlijke en professionele manier van werken.

Vrijblijvende kennismaking en offerte

Het beheren van een VvE is specialistisch werk. Wij maken graag een vrijblijvende afspraak bij u op locatie of bij ons op kantoor. Vervolgens is ook een offerte voor het beheer van de VvE geheel vrijblijvend. Wij zijn bereikbaar per telefoon: 010-2238133 of per email: info@tentvvebeheer.nl 

Kosten en baten van de VvE. T&T Vastgoed en VvE Beheer is gevestigd in Lansingerland (Bergschenhoek, Bleiswijk en Berkel en Rodenrijs) en beheert VvE’s in plaatsen als Rotterdam, Den Haag, Dordrecht, Vlaardingen, Schiedam, Westland, Utrecht, Leiden, Gouda, Spijkenisse, Zwijndrecht, Gorinchem, Ouddorp, Breda, Tilburg en Utrecht.