Opstalschade en de VvE - T&T Vastgoed en VvE Beheer

Opstalschade en de VvE

Opstalschade en de VvE – Bestuur en beheerder met kennis van zaken is belangrijk

Opstalschade en de VvE. Schade is altijd vervelend. Echter de Vereniging van Eigenaren kan het zich gemakkelijker maken door zaken vooraf goed te regelen. Vandaar dus ook dat bestuur en beheerder van de VvE kennis van zaken moeten hebben. T&T Vastgoed en VvE Beheer is gevestigd in Bergschenhoek, nabij Rotterdam, Den Haag, Leiden, Gouda, Dordrecht, het Westland, Vlaardingen en Schiedam. Als gevolg van 20 jaar ervaring als VvE Beheerder is alle kennis van verzekeringen en schades in huis.

Zorg dat de VvE goed verzekerd is

Een boel ellende bij opstalschade kan worden voorkomen door te zorgen dat de VvE goed verzekerd is. Vraag offertes op met behulp van een onafhankelijk tussenpersoon. Licht de ledenvergadering en het bestuur goed voor. Leg ook uit dat de laagste prijs niet altijd de beste keuze is. Vervolgens zijn een taxatie naar herbouwaarde en het nalopen van de polisvoorwaarden en de clausules essentieel. Ten slotte, deel alle informatie met de leden. Wat is wel en wat is niet verzekerd.
Verzekeraars hechten net als beheerders en eigenaren veel waarde aan preventie, voorkomen is beter dan genezen. Een voorbeeld van hiervan is de Schadegids van Achmea

Goed onderhoud voorkomt schade

Goed onderhouden panden kennen veel minder opstalschades. Wanneer appartementencomplexen of bedrijfsverzamelgebouwen slecht onderhouden worden is dit vragen om problemen. Werk met een MJOP. Ten slotte, wees duidelijk en eerlijk naar elkaar. Kwaliteit, ook in onderhoud kost geld. Goedkoop is duurkoop. De beheerders van T&T begeleiden de VvE graag.

Opstalschade, meld het direct bij de tussenpersoon

Wanneer er schade ontstaat, meldt u dit direct. Bij de tussenpersoon of direct bij de verzekeringsmaatschappij. Omdat er in de polis en de polisvoorwaarde afspraken zijn gemaakt is het verstandig eerst te overleggen. Eveneens wordt in overleg gekeken of een schade-expert noodzakelijk. Vervolgens maakt u gezamenlijk afspraken over het herstel. Natuurlijk moet het dan wel een gedekte schade betreffen. Ook hier begeleidt een goede VvE Beheerder u in.

Bel ons vrijblijvend

De beheerders van T&T hebben gezamenlijk meer dan 60 jaar ervaring in het beheer van vastgoed en VvE’s. Het voorkomen en begeleiden van schades maken hier een groot deel vanuit. Neemt u geheel vrijblijvend contact met ons op. Ten slotte stellen wij graag een offerte op voor het beheer van de VvE.

T&T Vastgoed en VvE Beheer is gevestigd in Lansingerland te Zuid-Holland. Wij treden ondermeer op als VvE Beheerder in Rotterdam, Den Haag, Leiden, Gouda, Vlaardingen, Dordrecht, Alphen aan den Rijn, Zoetermeer en Schiedam.

Opstalschade bij de VvE – Deze VvE uit Rotterdam kende in de winter van 2019 stormschade op het dak (vijfde etage) als gevolg van harde wind. De beheerders van T&T waren snel ter plaatse om het dakdekkersbedrijf te begeleiden bij het herstel en de eigenaren gerust te stellen.