De VvE en de AVG - T&T Vastgoed en VvE Beheer

De VvE en de AVG

De VvE en de AVG – verdieping is noodzakelijk

De VvE en de AVG. Sinds 25 mei 2018 is nieuwe wetgeving van kracht voor de bescherming van persoonsgegevens (WBP), de AVG. Het betreft een Europese wetgeving welke zodoende ook van toepassing is op Nederland. De Europese benaming is GDPR. Voor VvE’s, eigenaren, besturen en beheerders is er een hoop veranderd.

Logisch nadenken is niet genoeg

Waar in het verleden logisch nadenken soms genoeg was, is hier nu geen sprake meer van. Verwerken, opslaan en ook transparantie bij gebruik van persoonsgegevens zijn essentieel. Er is nog weinig op internet over te vinden. Veel gehoorde kreten zijn dat het taaie kost betreft. Dat is ook zeker het geval. Echter wanneer de diverse publicaties op de website van de Autoriteit Persoonsgegevens wordt gevolgd, komen besturen, leden en beheerders van Verenigingen van Eigenaren een heel eind.

Hulpbronnen zijn beschikbaar

Voor VvE’s welke de materie te lastig vinden zijn er aanvullende hulpmiddelen en informatiebijeenkomsten beschikbaar. VvE Belang houdt enkele informatiebijeenkomsten en ook Vereniging Eigen Huis heeft een aantal belangrijke aandachtspunten gepubliceerd. Wellicht het meest complete stuk gepubliceerde informatie is te vinden op de website van Rijssenbeek Advocaten.

Doen en transparantie zijn kernwoorden van de AVG

Het is voor VvE’s, besturen en beheerders niet meer mogelijk zich te verschuilen. Het huiswerk moet op orde zijn. Wanneer de VvE een kwalitatief goede VvE Beheerder in de arm heeft genomen mag zij ervan uitgaan dat alles netjes geregeld is en dat de VvE op juiste wijze door de beheerder wordt geadviseerd. Echter het is wel zo dat eigenaren, besturen, VvE’s en beheerders allen een eigen verantwoordelijkheid hebben en deze ook dienen na te komen. Het verwerken van gegevens, het voorkomen van datalekken, het opstellen van verwerkingsovereenkomsten en het kenbaar maken van privacystatements zijn zomaar wat woorden en kreten uit de nieuwe wetgeving.

T&T Vastgoed en VvE Beheer

T&T Vastgoed en VvE Beheer besteedt veel zorg aan het beheer van de VvE’s en het vastgoed wat zij beheert. Zo ook aan de AVG. Bij vragen of opmerkingen over de AVG kunt u contact opnemen met Martijn van Tienhoven (FG): martijn@tentvvebeheer.nl of via 010 – 22 38 133.

T&T Vastgoed en VvE Beheer verzorgt het beheer van Verenigingen van Eigenaars, huurbeheer en vastgoedbeheer in Zuid – Holland en omliggende provincies. Wij zijn gevestigd in Lansingerland, onder de rook van Rotterdam, Zoetermeer, Vlaardingen, Schiedam en het Westland.