Beheren van vastgoed - T&T Vastgoed en VvE Beheer

Beheren van vastgoed, een vak apart

Beheren van Vastgoed, een vak apart. Valkuilen zijn er genoeg.

Beheren van vastgoed – Een VvE kan ervoor kiezen om het beheer zelfstandig uit te voeren, maar ook om het beheer door een professionele (externe) partij te laten verzorgen. Met het zelfstandig beheren van de VvE wordt geld bespaard, maar komt dit de VvE wel ten goede?

In tijden van crisis

Gedurende de economische crisis hebben veel VvE’s de keuze gemaakt het beheer van de VvE zelfstandig te gaan verzorgen. Met een dergelijk besluit bespaart de VvE vaak aanzienlijk op de beheerkosten wat maakt dat de maandelijkse VvE-bijdrage naar beneden kan worden bijgesteld. In veel gevallen hebben de babyboomers deze taak op zich genomen. Inmiddels is er circa 10 jaar verstreken en zien veel VvE’s in dat deze keuze niet enkel voordelen met zich mee brengt.

In eigen beheer

Het zelfstandig beheren van een VvE is een lastig pakket. Het vereist punctualiteit en continuïteit, iets wat lang niet altijd van een niet professionele of niet full-time beschikbare beheerder verwacht kan worden. Daarnaast is het goed administreren van meldingen en onderhoudszaken een lastige taak wanneer een goed softwaresysteem ontbreekt. Dit heeft tot gevolg dat in veel gevallen (een deel van) de historie van de VvE verloren gaat.

Tot slot is het beheren van vastgoed écht een vak op zich. De wetgeving met betrekking tot de VvE is niet voor iedereen begrijpelijk. Ook de continue wijzigende regelgeving is een lastig punt voor een niet-professionele partij.

Knelpunten

Naast de moeilijkheden op het professionele vlak wordt een VvE waarbij het beheer zelfstandig wordt gevoerd mogelijk geconfronteerd met een situatie waarin de ‘beheerder’ een dubbelrol moet vervullen, namelijk die van beheerder én van bewoner / buurman. Dergelijke zaken kunnen het woonplezier van deze personen ernstig aantasten en dat terwijl zij zich juist in het belang van de gezamenlijke eigenaren hebben willen inzetten! Een ander knelpunt is de leeftijd van deze personen. Eigenaren uit de babyboomgeneratie die in de crisis deze taak op zich hebben genomen bereiken momenteel een leeftijd waarop zij deze werkzaamheden niet langer kunnen of willen vervullen. Het vinden van een geschikte opvolger is vaak lastig.

Op zoek naar een passende professionele partij

Wanneer dan toch besloten wordt het beheer (opnieuw) onder te gaan brengen bij een professionele partij staat de VvE voor een lastige selectieprocedure. Wij als T&T Vastgoed en VvE Beheer worden regelmatig benaderd door VvE’s die in deze situatie zijn geraakt. Graag denken wij in deze mee met de VvE en maken wij in goed overleg een offerte op maat die gedurende de samenwerking bijgesteld kan worden om de VvE op ieder moment zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Met onze persoonlijke aanpak en onze bewuste keuze voor het aanbieden van kwalitatief hoogstaand beheer onderscheiden wij ons in deze van de rest van de markt.

Herkent u zich in deze situatie? Neemt u dan gerust eens contact met ons op. Geheel vrijblijvend denken wij met u mee in deze en voorzien wij u van een objectief advies. Wij zijn bereikbaar op telefoonnummer 010 – 223 81 33 of per mail via info@tentvvebeheer.nl.

Beheren van vastgoed. T&T vastgoed en VvE Beheer is een specialist op het gebied van beheren van vastgoed en Vereniging van Eigenaren. Gevestigd te Bergschenhoek / Zuid-Holland, nabij Rotterdam, Den Haag, Zoetermeer en het Westland.