Oprichten van een VvE - T&T Vastgoed en VvE Beheer

Oprichten van een VvE

Oprichten van een VvE – maar hoe?

Het oprichten van een VvE is specialistisch werk. Er wordt vaak de denkfout gemaakt dat de VvE wordt opgericht tijdens de eerste algemene ledenvergadering. Niets is minder waar. De Verenging van Eigenaren wordt opgericht door de notaris. Deze splitst een gebouw, een parkeerterrein of zelfs een jachthaven in appartementsrechten. Er ontstaat een splitsingstekening en een Akte van Splitsing. Zodra de laatste twee zijn gepasseerd en ingeschreven bij het kadaster is de VvE een feit. De eerste ledenvergadering benoemen we als “opstart vergadering” of  “activerings vergadering”.

Slapende VvE of nieuwbouw VvE

Het komt helaas nog regelmatig voor dat een gebouw gesplitst is en dat de VvE jarenlang niet actief is geweest, slapend. Vaak wordt dan ook gezegd dat de VvE nog moet worden opgericht. Ook dit is onjuist. De VvE bestaat, maar is inactief, maar te leden dienen deze te activeren. Dit is best een behoorlijke klus. Hier wordt vaak een profesioneel VvE Beheerder voor gevraagd. Deze leest zich in in de materie en activeert in overleg met de initiatiefnemers de VvE, middels een eerste ALV van de VvE. Reden is vaak dat er onderhoud gepleegd dient te worden, of de opstalverzekering geeft aan het pand niet te willen verzekeren wanneer de VvE niet is opgestart.

Bij een nieuwbouw VvE is de situatie een stuk gemakkelijker. Kopers weten van de notaris al dat er een Vereniging van Eigenaars is opgericht. Zij krijgen enkele maanden voor oplevering van de eerste appartementen of bedrijfsunits een uitnodiging van de Beheerder van de VvE voor de eerste ledenvergadering. Hierbij worden ook een agenda, begroting en huishoudelijk reglement meegezonden. Gelukkig mag dit steeds vaker digitaal.

Hiernaast kan er ook sprake zijn van een Vereniging Mandeligheid, Vereniging van Deelgenoten of een Vereniging van Onderhoud. Wanneer de notaris is “vergeten” om te splitsen (helaas geschiedt dit nog), kan er zelfs middels de kwalitatieve verplichtingen in de koop- aanneemovereenkomst gekeken worden of er een Vereniging kan worden opgezet met verplicht karakter.

Laat u adviseren door een goede VvE beheerder

Het is verstandig om u te laten adviseren door een goede VvE beheerskantoor. Zij nemen de akte van splitsing en het modelreglement voor u door en stellen alle agendastukken op oor de eerste ledenvergadering. Begroting offertes voor verzekering en onderhoud en het openen van de bankrekening. Ook de Kamer van Koophandel en de wetgeving AVG worden geregeld. U kunt zich zorgeloos richten op uw taak als eigenaar. Onderzoek wel of de VvE Beheerder over de juiste kwaliteiten beschikt. Het checken van ee aantal referenties is zeker aan te raden.

T&T: specialist in oprichten en opstarten van de VvE

De beheerders van T&T zijn specialisten in het oprichten van een VvE, gezamenlijk met notaris, ontwikkelaar of vastgoedeigenaar. Vervolgens start T&T de VvE ook op, middels de eerste ledenvergadering, de begroting, de ledenbijdragen. Alle zaken worden in overleg met de eigenaren besproken en geregeld. Op een Professionele, Vriendelijke en Persoonlijke wijze.

Neemt u geheel vrijblijvend contact. Telefonisch: 010 – 22 38 133. Of per mail: info@tentvebeheer.nl 

We maken graag een vrijblijvende afspraak met u op locatie of bij ons op kantoor. Vervolgens kunnen wij een offerte opstellen voor het opstarten van de VvE. U bent van harte welkom!

T&T Vastgoed en VvE Beheer - Oprichten van een VvE

Het oprichten en opstarten van een VvE. In dit geval nieuwbouw in Gorinchem, Vereniging van Eigenaren Evia II

T&T Vastgoed en VvE Beheer is gevestigd in de gemeente Lansingerland (Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs en Bleiswijk), onder de rook van Rotterdam, Den Haag, het Westland en Zoetermeer in de provincie Zuid – Holland.