De VvE en de BBQ - T&T Vastgoed en VvE Beheer

De VvE en de BBQ

De VvE en de BBQ – een gevaarlijke combinatie

De VvE en de BBQ – De zomer staat weer voor de deur. Het mooie weer houdt inmiddels al een tijd aan en we hopen allemaal dat we er deze zomer nog veel van mogen genieten. Met dit mooie weer gaat het hart van menig barbecueliefhebber onder u spontaan wat sneller kloppen. Een lekker stuk vlees of vis, een gepofte aardappel of gegrilde groenten, voor elk wat wils! De beheerders van T&T Vastgoed en VvE Beheer krijgen regelmatig vragen, wat mag wel en wat mag niet.

Barbecueën binnen de VvE

Er is geen wet die barbecueën op het balkon verbiedt. De regels waar de eigenaren binnen de VvE zich aan dienen te houden zijn terug te vinden in de Akte van Splitsing, daar kunnen wel bepalingen in opgenomen. Nadere regels worden door VvE’s gesteld in een Huishoudelijk Reglement. Dit is in veel gevallen de plek waar bepalingen inzake het wel of niet mogen barbecueën terug zijn te vinden. Met behulp van het Huishoudelijk Reglement beoogt de VvE de veiligheid en de goede verstandhouding tussen de buren onderling te waarborgen.

Wie bepaalt wat er wel en niet mag?

Wat er wel of niet mag binnen de VvE bepalen de eigenaren gezamenlijk. Als hoogste orgaan binnen de VvE besluit de ledenvergadering wat er wel en niet toegestaan wordt. Conform het Modelreglement 2006 kunnen besluiten met het oog op de inhoud van het Huishoudelijk Reglement enkel genomen worden in een vergadering waarin 2/3 van het totaal aantal uit te brengen stemmen aanwezig is. Met een gepresenteerd voorstel dient vervolgens 2/3 van de uitgebrachte stemmen in te stemmen. U kunt als eigenaar binnen een VvE te allen tijde een verzoek doen tot het agenderen van het aanpassen van het Huishoudelijk Reglement op de eerst volgende vergadering. Let wel, staan er wel bepalingen in de Akte van Splitsing, of het modelreglement van splitsing, dan gaan deze natuurlijk voor.

Wat mag er wel of niet?

Veel Verenigingen van Eigenaren maken de keuze om barbecueën op open vuur, hout of op houtskool te verbieden. Dit in de eerste plaats met het oog op brandgevaarlijke karakter van deze barbecues. Let op, ook de verzekeraar kan hier eisen aan stellen en doet dit vaak ook. Een alternatief kan gevonden worden in het barbecueën op een elektrische barbecue. Zorgt u er hierbij wel voor dat zich geen overmatige geur- en/of rookontwikkeling voordoet.

De gouden tip om overlast te voorkomen: Nodig uw buren gezellig uit om een vorkje mee te prikken!

T&T Vastgoed en VvE Beheer

T&T Vastgoed en VvE Beheer besteedt veel zorg aan het beheer van haar VvE’s. Het waarborgen van de goede verstandhouding tussen de eigenaren onderling maakt hier een wezenlijk onderdeel van uit. Inzake bepalingen uit het Huishoudelijk Reglement, bijvoorbeeld met het oog op het barbecueën binnen de VvE, gaat het vaak om het creëren van begrip en bewustwording.

T&T ondersteunt u graag bij het beheer van uw Vereniging van Eigenaars. Als VvE Beheerder ondersteunen wij appartementencomplexen en bedrijfsunits van 2 tot 600 appartementsrechten. Wij zijn telefonisch bereikbaar via: 010 – 22 38 133 of per e-mail: info@tentvvebeheer.nl

Wij maken graag geheel vrijblijvend een kennismakingsafspraak met u op locatie of bij ons op kantoor, vervolgens stellen wij met plezier een offerte op voor het beheer van de VvE of het Vastgoed.

T&T Vastgoed en VvE beheer - De VvE en de BBQ

De VvE en de BBQ, wellicht is een buitenbar toch iets verstandiger. T&T Vastgoed en VvE Beheer adviseert u graag en beheert VvE’s in Zuid – Holland in plaatsen zoals Rotterdam, Zoetermeer, Dordrecht, Zwijndrecht en Schiedam.