Wetgeving VvE's

Wetgeving VvE’s aangepast per 1 januari 2018

Verbetering wetgeving VvE’s geeft nog meer duidelijkheid

Per 1 januari is de wetgeving VvE’s wederom verbeterd. De overheid wil er op deze wijze voor zorgen dat VvE’s met name financieel in de toekomst niet in de problemen komen. Het is overigens niet de eerste keer dat deze wetgeving wordt aangepast. Er worden bijna jaarlijks verbeteringen toegepast in de wet. De benaming voor deze wetgeving is: “Wet verbetering functioneren VvE’s”.

Reserveren groot onderhoud belangrijk

De grootste wijziging in de wet is dat het vanaf 1 januari 2018 verplicht is om een bepaald bedrag te reserveren voor onderhoud of het opstellen van een Meerjaren Onderhouds Plan (MJOP). Het is voor VvE’s altijd al noodzakelijk geweest om te reserveren. In de diverse modelreglementen staat vermeld dat een VvE “Verplicht is om het meerjaren onderhoud in kaart te brengen en er naar te reserveren”.

Wetgeving VvE's

Wetgeving VvE’s 2018 verder verbeterd

MJOP de voorkeur

Het opstellen van een Meerjaren Onderhouds Plan heeft te allen tijde de voorkeur. In de Wetgeving VvE’s 2018 heeft Den Haag alleen willen aangeven dat wanneer een VvE zijn meerjaren onderhoud niet in kaart brengt er een vangnet moet zijn. Dit vangnet betreft een jaarlijkse reservering van 0,5% van de totale herbouwwaarde van het complex.

Geen gedoe bij goed beheer

Wanneer de VvE op een kwalitatief goede wijze wordt beheerd, zal er altijd een MJOP zijn opgesteld. Als alternatief eventueel het in kaart brengen van het onderhoud. Dit vooral bij VvE’s waar een MJOP een kostbaar iets is en het onderhoud ook op een andere (meer simpele) wijze in kaart kan worden gebracht.

T&T Vastgoed & VvE Beheer komt graag met u in contact om te bekijken of uw VvE voldoet aan de aangepaste Wetgeving VvE’s 2018. Onze beheerders scannen geheel vrijblijvend het huidige onderhoud van uw VvE met de bijpassende jaarlijkse reservering. U kunt ons bereiken via: 010 – 22 38 133 of via: info@tentvvebeheer.nl

Wij zijn gevestigd in Bergschenhoek, nabij Rotterdam en verzorgen VvE beheer in plaatsen als Capelle aan den IJssel, Pijnacker – Nootdorp en Vlaardingen.