VvE Lierweg - De Lier in opstart

VvE Lierweg – De Lier in opstart

VvE Lierweg – De Lier in opstart. Particuliere en bedrijfsmatige VvE in hartje Westland

VvE Lierweg – De Lier in opstart. In het hartje van de “verzamelgemeente” Westland ontwikkelt Teunissen en Berendse Vastgoedprojecten Project Lierweg. 75 opslagunits voor particulieren en bedrijven. Aangevuld met 13 bedrijfsmatige units. Een prachtig project waarvoor T&T Vastgoed en VvE Beheer, gevestigd in Bergschenhoek, nabij Den Haag en Rotterdam de opstart en het VvE Beheer verzorgt.

In 2019 eerste stappen naar vorming VvE

Sinds 2019 zijn projectontwikkelaar, notaris en VvE beheerder doende om de Vereniging van Eigenaren vorm te geven. De eerst stap is het vertalen van de bouwtekeningen naar een splitsingstekening. Vervolgens wordt ook de Akte van Splitsing vorm gegeven. Als volgende stap worden de bepalingen uit de Akte van Splitsing en koop- aanneemovereenkomsten wederzijds uitgewisseld. Als laatste check wordt gekeken of er geen tegenstrijdigheden staan in de verkoopinformatie en de VvE documenten. Zodoende is scherp en oplettend zijn in deze fase veel bepalend.

Combinatie van belangen

VvE Lierweg – De Lier in opstart betekent ook het goed weergeven van de verschillende belangen van kopers in splitsingsakte. De opslagunits worden door zowel particulieren, zzp-ers als bedrijven gebruikt. Voorbeeld van gebruik zijn opslag van huisraad, motorvoertuigen of de opslag van zakelijke goederen. Daarnaast kent de Vereniging van Eigenaars bedrijfsruimten. Het gebruik van dit soort units is vaak divers. Door de diversiteit van gebruik zijn ook de belangen verschillend. Zodoende dient de VvE alle “doelgroepen” en gebruikers te beschermen. Voor zowel regelgeving maar ook de kosten, de maandelijkse bijdrage van de VvE.

Na splitsingsakte de eerste begroting en VvE bijdrage

In de splitsingsakte geeft de notaris de regels weer welke gelden voor alle leden. Vervolgens vermeldt de notaris in overleg met de VvE beheerder ook de bijzonderheden. Te denken valt aan verzekeringen, splitsing van kosten naar “lust en last” en de communicatiemogelijkheden. Vervolgens stelt de VvE beheerder de eerste begroting van de VvE op. Van hieruit volgt de eerste maandelijkse VvE bijdrage voor de leden en kopers.

Van begroting naar eerste ledenvergadering naar oplevering

De eerste begroting stellen de leden vast op de eerst ledenvergadering. Deze vindt meestal een paar maanden voor oplevering van de algemene ruimten plaats. De maandelijkse bijdrage gaat in, in de maand van oplevering van de algemene ruimte, de buitenschil. Het gehele proces begeleidt de beheerder van de VvE.

T&T specialist in opstart en beheer nieuwbouw VvE

T&T Vastgoed en VvE beheer houdt kantoor in Lansingerland te Zuid – Holland. Dichtbij Rotterdam, Den Haag, Zoetermeer, Dordrecht en het Westland. T&T kent 20 jaar ervaring in de opstart van VvE’s, gezamenlijk met notaris, projectontwikkelaar en kopers. Voor zowel bedrijfsmatig als particulier vastgoed op een kwalitatief hoogstaande wijze.

U kunt T&T benaderen per telefoon: 010-2238133 of per e-mail: info@tentvvebeheer.nl