Parkbuurt parkeren Veld A-E

Parkbuurt parkeren Veld A-E

Parkbuurt parkeren Veld A-E Hoogvliet

Parkbuurt parkeren Veld A-E. Vijf hofjes gelegen in Hoogvliet Rotterdam. De vijf binnenterreinen met als hoofddoel parkeren en groenvoorziening maken deel uit van nieuwbouwproject Parkbuurt. Heijmans ontwikkelt 137 woningen. T&T Vastgoed en VvE Beheer verzorgt de opstart en het beheer van de 5 Verenigingen van Eigenaren.

VvE’s in afwijkende vorm

De vijf VvE’s zijn niet standaard. Omdat het de binnenterreinen betreft van de grondgebonden koop- en huurwoningen. De vijf terreinen dienen door de eigenaren gezamenlijk te worden onderhouden. Doordat de gemeente Rotterdam bij de eerste plannen als voorwaarde heeft gesteld dat parkeren op eigen terrein dient te geschieden. Ook stelde de Rotterdamse gemeente voorwaarden aan een groenplan en het in stand houden hiervan. Daarom heeft Heijmans de vijf terrein gesplitst in appartementsrechten. Professioneel VvE beheerder T&T, gevestigd in Bergschenhoek nabij Rotterdam en Den Haag, keek mee vanaf de eerste ontwerpen van de Akte van Splitsing.

Vaak denkt men dat VvE’s automatisch appartementen betekent. Niets is minder waar. Naast appartementen splitst de notaris ook regelmatig bedrijfsruimten, parkeerplaatsen opslagboxen en woningen. Tenslotte ook jachthavens.

Hetzelfde principe

Parkbuurt parkeren Veld A-E, zodoende gesplitst in appartementsrechten. Kennen deze VvE’s dan andere regels dan een VvE met appartementen? Het antwoord is simpel en kort: Nee. Iedere VvE reserveert wettelijk een bepaald bedrag per jaar om toekomstig onderhoud te bekostigen. Vervolgens zijn verzekeringen even essentieel. Denk aan een opstalverzekering voor de straatlantaarn en toegangssystemen. Vervolgens een aansprakelijkheidsverzekering en een bestuursaansprakelijkheidsverzekering. Tenslotte optioneel rechtsbijstand, vrijwilligersongevallen of milieuschade.

Afsluitend begroot de VvE ook elektra, beheer en groenvoorziening. De beheerder van de VvE stelt de begroting op. De basis hiervan is de Akte van Splitsing. Alle eigenaren betalen naar breukdeel. Omdat het gebruik in dit geval gelijk is, op gelijke delen. De eerste ledenvergadering vond voor de Velden A en B digitaal plaats. oorzaak: Covid-19.

Samenwerking VvE en beheerder

Een goede samenwerking tussen VvE en beheerder bevordert de goede opstart van de VvE. Projectontwikkelaar, projectnotaris, kopers en VvE beheerder. T&T fungeert als spil in het web. Zodoende weet iedereen wat er speelt en dit voorkomt onduidelijkheden.

De VvE beheerders van T&T zijn bereikbaar per telefoon: 010-2238133 of per e-mal: info@tentvvebeheer.nl