De Rotterdamse VvE - T&T Vastgoed en VvE Beheer

De Rotterdamse VvE

De Rotterdamse VvE wijkt af van de rest

De Rotterdamse VvE is niet zo standaard als vaak gedacht wordt. Natuurlijk zijn er veel verschillende vormen van VvE’s. Maar wanneer men de “Rotterdamsche” VvE afzet tegen het landelijk beeld zijn een hoop verschillen zichtbaar. T&T Vastgoed en VvE Beheer, is gevestigd in het Noordelijkste puntje van Rotterdam, net buiten de stadsgrens in Bergschenhoek. Aangeklemd tegen Rotterdam Hillegersberg. T&T voert veel VvE Beheer in Rotterdam.

Historisch bepaald

Dat de Rotterdamse VvE afwijkt van steden Zuid-Hollandse steden als Den Haag, Leiden, Dordrecht en Gouda is niet zo raar. De directe oorzaak ligt in de geschiedenis van de jaren 1940-1945. De binnenstad van Rotterdam werd toen geteisterd door vele bombardementen. welke prachtige historisch bouw in puin legde. Zodoende kent Rotterdam relatief meer “jongere” bouw. Na de Tweede Wereldoorlog is de stad in rap tempo herbouwd. In die tijd was er overigens nog geen sprake van Verenigingen van Eigenaren. Veel woningen en appartementen werden toen verhuurd of bewoond door grote families. Pas in de jaren 50 verscheen het fenomeen VvE steeds meer. Als gevolg hiervan ontstonden de eerste reglementen voor de VvE. VvE Beheerders werden toen administrateur en later ook bestuurder genoemd. Vaak vervulden makelaars of administratiekantoren de rol van bestuurder of administrateur van de VvE.

De Rotterdamse mentaliteit

De Rotterdamse mentaliteit wordt eveneens vaak genoemd als groot verschil met andere steden zoals Tilburg, Utrecht, Amsterdam of Breda. Onze ervaring leert dat dit maar ten dele waar is. Het beheren van VvE’s in oudere of zelf monumentale panden is omvangrijker en lastiger dan het beheren van appartementencomplexen met de nieuwste technieken en snufjes. Rotterdam kent relatief veel moderne en grote VvE’s. Denk hierbij aan grote complexen in het centrum van de stad zoals “The Red Apple” of “100-Hoog”

Grote diversiteit aan VvE’s

Naast de vele nieuwbouw VvE’s in het centrum van de stad, ken Rotterdam ook kleine of slapende VvE’s. Deze categorie kent ook weer zijn eigen charme. Daarnaast veel gecombineerde complexen zoals op de Weissenbruchlaan of op de Maasboulevard. Hier gaan wonen en werken hand in hand. Verder kent Rotterdam VvE hotspots in Nesselande, op de Kop van Zuid, op de Lloydpier of op Katendrecht. Veel nieuwbouw VvE waarbij de eigenaren gezamenlijk met de projectontwikkelaar en een team van gespecialiseerde “Rotterdamse” VvE Beheerders de VvE vormgeven.

T&T beheert VvE’s in Rotterdam, maar ook daarbuiten

T&T Vastgoed en VvE Beheer verzorgt graag het beheer van “Rotterdamse” VvE’s. Door de jarenlange ervaring van het team specialisten in opstart, activatie en beheer van VvE’s komen we graag met eigenaren en besturen van VvE’s in contact. Op locatie en vervolgens bij ons op kantoor voor een andere kennismaking. Vervolgen verzorgen wij indien gewenst een offerte voor het beheer of de opstart van de VvE.

Wij zijn bereikbaar per telefoon: 010-2238133 of per mail: info@tentvvebeheer.nl