VvE Weissenbruchlaan

VvE Weissenbruchlaan

VvE Weissenbruchlaan / Frerikplaats vervangt videofoons

VvE Weissenbruchlaan / Freriksplaats te Rotterdam heeft medio 2020 de videofoons vervangen. Een mooi maar omvangrijk project met de nodige vertraging door Corona / Covid 19. Het project kent zijn afronding einde zomer 2020. Een samenwerking tussen Ledenvergadering, bestuur, technische commissie en VvE Beheerder T&T.

Installatie in een vreemde tijd

VvE Weissenbruchlaan / Freriksplaats ligt in de wijk Hillegersberg. Een prachtig stukje Rotterdam. Gelegen tegenover Gauchos en gebouwd in de jaren 50. De besluitvorming voor het vervangen van de videofoons vond plaats op de ledenvergadering in de Fonteinkerk aan de Terbregselaan. Tijdens de vergadering maakten de leden een keuze voor leverancier Meurs uit Wateringen. Vervolgens is de opdracht gegeven. Toen Meurs begin april wilde starten is besloten de installatie toch stil te leggen. Immers: Covvid19 in relatie met soms oudere eigenaren. Afsluitend heeft installatie plaatsgevonden in de zomermaanden toen het virus redelijk onder controle was.

Volgende stappen in planmatig groot onderhoud

In 2014 heeft het complex wat inmiddels neigt naar een gemeentelijk monument een renovatie ondergaan. Om die reden is 6 jaar later onderhoud weer nodig. Betonherstel (in 2014 niet gedaan), schilderwerk en (gedeeltelijke) vervanging van het dak. Daarnaast verdienen de portieken en trappenhuizen ook een opknapbeurt. Grote onderhoudsprojecten waarbij een stabiele Vereniging van Eigenaren belangrijk is. naast appartementen kent het gebouw een commerciële plint. Horeca is hier bijvoorbeeld niet in alle soorten toegestaan. De Akte van Splitsing van 30 december 1959 is hier heel specifiek in. Overigens liggen alle onderhoudszaken vast in een Meerjaren Onderhouds Plan.

Veel overleg tussen bestuur, commissies en eigenaren

Plannen en organiseren van (groot) onderhoud kost tijd. Waar verschillende mensen wonen en werken zijn vervolgens verschillende wensen en verlangens. Zeker bij een appartementencomplex met een geschiedenis. Voordat alle neuzen dezelfde richting op staan en de zaken goed zijn voorbereid voor een ledenvergadering, is veel overleg nodig. Vervolgens wordt er een keuze gemaakt door de eigenaren en wordt de opdracht gegeven. Afsluitend kan door de aannemer beginnen met het onderhoud.

T&T Vastgoed en VvE Beheer begeleidt van A tot Z

De beheerders van T&T begeleiden onderhoudsprojecten van A tot Z. Hierbij opgemerkt dat wordt samengewerkt met de diverse commissies, eigenaren en bestuur. Van de aanwezige kennis in de Vereniging van Eigenaars wordt gebruik gemaakt. Afsluitend, daar waar specifieke kennis ontbreekt wordt dit extern ingeroepen.

Benieuwd naar wat het team VvE beheerders van T&T voor u kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact op per telefoon: 010-2238133 of per email: info@tentvvebeheer.nl T&T huisvest als VvE Beheerder in Bergschenhoek, nabij Rotterdam, Dn haag, Zoetermeer en Schiedam.