VvE Aluminiumstraat Zoetermeer

VvE Aluminiumstraat Zoetermeer

VvE Aluminiumstraat Zoetermeer – nieuwbouw VvE

De algemene ruimten van VvE Aluminiumstraat / hoek Chroomstraat te Zoetermeer worden in de tweede week van september 2020 formeel opgeleverd aan de Vereniging van Eigenaren. Na deze oplevering, volgt de levering van de 28 units aan de individuele eigenaren. Units of ook wel bedrijfsunits genoemd omdat de bestemming bedrijfsmatig is.

Duurzame bedrijfsunits. Op het dak van het totale complex liggen zonnepalen. Deze zonnepanelen zijn in 28 delen dienstbaar aan de individuele gebruikers. Doordat het platte daken betreft, uitermate geschikt voor plaatsing van een photovoltaïsch of fotovoltaïsch systeem, zoals zonnepanelen ook wel worden genoemd.

De units zijn verdeeld in twee afzonderlijke gebouwen met ieder toegewezen parkeerplaatsen. Projectontwikkelaar is Janssen de Jong projectontwikkeling. De aannemer is Bouwonderneming Stout. Beide ondernemingen staan bekend als degelijk en staan garant voor kwaliteit. Hopman & Schreuder vertolkt de rol van makelaar. T&T Vastgoed en VvE Beheer verzorgt de opstart van de nieuwbouw VvE en verzorgt vervolgens het beheer van de VvE.

Veel veranderd in 10 jaar tijd

Tien jaar geleden was de opstart van bedrijfsmatig vastgoed vele malen gemakkelijker dan tegenwoordig. Met name vanuit overheidswege wordt veel meer verlangd van een Vereniging van Eigenaren. Ook de opstalverzekeraars vragen veel meer dan voorheen. Premies zijn vele malen hoger en er zijn veel clausules van toepassing. Te denken valt aan een verbod op buitenopslag en Scios Scoope keuring (opvolger NEN1010 / 3140). Ook de zonnepanelen dienen periodiek gekeurd en onderhouden te worden.

De Vereniging van Eigenaren ziet het levenslicht te allen tijde wanneer de Akte van Splitsing is gepasseerd bij de notaris. Vervolgens dient de VvE ingeschreven te worden bij de Kamer van Koophandel. Al in deze fase bekijkt T&T Vastgoed en VvE Beheer de concepten van de splitsingskte. Gevraagd en ongevraagd advies wordt gegeven aan de ontwikkelaar, aannemer en notaris. Vervolgens wordt een eerste concept begroting opgesteld. De eerste ledenvergadering van de VvE vindt enkele maanden voor oplevering plaats. In het geval is dit voor VvE Aluminiumstraat / hoek Chroomstraat te Zoetermeer geschied in mei 2020. In verband met het Coronavirus vond deze ledenvergadering digitaal plaats via Microsoft Teams.

T&T, expert in opstart, begeleiding en beheer nieuwbouw VvE

T&T Vastgoed en VvE Beheer is een expert in het begeleiden van nieuwbouw VvE’s met ruim 20 jaar ervaring. Zowel voor bedrijfsmatig, woningen (appartementen) als gecombineerde bouw. Vanaf de eerste plannen van ontwikkeling, tot het feitelijke beheer van de VvE begeleidt T&T. Als VvE Beheerder is T&T gevestigd in Bergschenhoek, in de omgeving van Zoetermeer, Rotterdam en Den Haag. T&T beheert vastgoed en VvE’s in Noord-West, West, Midden en zuid-West Nederland.

VvE Aluminiumstraat Zoetermeer - photovoltaïsch systeem
VvE Aluminiumstraat Zoetermeer – photovoltaïsch systeem